бивше – 2017

ДОГАЂАЈИ  У  2017. години

(види 2016. годину) (види 2015. годину)

(види 2014. годину) (види 2013. годину)

**************************************************

ГОДИШЊА ИЗБОРНА СКУПШТИНА КЛУБА ПЕСНИКА „ОРФЕЈ“

У понедељак, 3. априла 2017.године Клуб песника “Орфеј” Суботица, одржао је редовну годишњу и изборну скупштину и једногласно прихватио  Извештај о раду, Финанскијски извештај за 2016. годину и изабрао нови управни одбор. Комплетан рад и извештај клуба са скупштине можете погледати кликом на доле постављене пдф иконе.

          Материјал за               изборну            скупштину

         Извештај о             активностима                 клуба у             2016.години

           Промене у             руководству     клуба

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Предлог плана и      програма за 2017.        год.


клик на слику


**************************************************

У СУСРЕТ СВЕТСКОМ ДАНУ ПОЕЗИЈЕ ПРОГРАМОМ

“УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ”

*

У уторак, 14.марта 2017. године у Градској библиотеци Суботица одржан је Седми сусрет песника у организацији Клуба песника “Орфеј” поводом Светског дана поезије – који се обележава 21.марта сваке године, од како га је 1999. године прогласио УНЕСКО.

У препуној читаоници библиотеке стихове је говорило 35 песника, а највише је одушевило учешће 8 ученика из ОШ “Иван Горан Ковачић” од првог до трећег разреда – Ања Врањеш, Катарина Николић, Елена Неорчић Новачић, Видан Бурсаћ, Теодора Кеченовић, Лена Шокчић, Ена Радуловић, Јелена Поповић, и ученица VI разреда ОШ “Иван Милутиновић” – Дуња Ђедовић.

Присутни песници говорили су своје, ауторске стихове, као и стихове својих омиљених, познатих песника на српском, хрватском, мађарском, немачком и ромском језику.

Вредно је поменути да је на овим сусретима песника поводом Светског дана поезије по трећи пут учествовао ромски књижевник и песник Алија Краснићи, који је до сада објавио 60 књига и сачинио први ромско-српски речник.

У музичком делу програма учествовале су ученице Средње музичке школе, трио гитара – Сечи Андреа, Кучера Ноеми и Лончар Симонида, које су својом музиком свакако допринеле свечаном програму у славу поезије.

Н.Ј.

Фотографије погледајте :ОВДЕ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)