бивше – 2018

ДОГАЂАЈИ  У  2018. години

(види 2017. годину)

(види 2016. годину) (види 2015. годину)

(види 2014. годину) (види 2013. годину)

**************************************************

“ОРФЕЈ СВОМЕ ГРАДУ”

КЛУБ ПЕСНИКА “ОРФЕЈ” ПРОСЛАВИО 23 ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА

30. новембра 2018.год. „клуб песника Орфеј“ прославио је свој рођендан пригодним дружењем са својим суграђанима у градској библиотеци.

Уз поезију присутни су могли уживати у музичким нумерама ученика музичке школе, хора „Бајнатски бисери“ и вокалног солисте Зорице Шворц. Дружењу су присуствовали и гости: Алана Шишка, Софија Гердијан и Ласло Тот из Суботице и Татјана Мрвошевић из Београда.

Након емотивне прославе клуб је уз вечеру и ћаскање наставио своје славље и успешно завршио текућу годину.

А.М.
Фотографије погледајте :ОВДЕ

Видео погледајте:ОВДЕ

 

**************************************************

МУЗИЧКО – ПОЕТСКО ПОПОДНЕ

У ГЕР. КЛУБУ „БАЈНАТ“

(28.05.2018.)

*

У понедељак, 28.маја о.г. Клуб песника “Орфеј” после дужег времена гостовао је у ГК Бајнат и приредио једно веома пријатно мајско поподне уз бројну публику која је срдачно поздравила песнике и вокалног солисту и песника, члана Клуба – Зорицу Шворц.

У пријатном окружењу са веома захвалном публиком, која је аплаузима једнако пропратила стихове које су говорили: Адријана Маријанушић, Теа Вилфан, Ђорђе Сувајџић, Зорица Шворц и Наталија Јанић, као и више одабраних, познатих композиција у извођењу Зорице Шворц, којој се на крају придружио женски хор “Бајнатски бисери”, време предвиђено за програм пролетело је изненађујуће брзо, али се дружење још мало продужило уз срдачне позраве старих познаника и пријатеља, јер су чланови Орфеја раније често гостовали у овом Клубу.

Модератор програма била је Наталија Јанић.

Техничко вођство Емануел Шворц, председник Клуба “Орфеј”
Н.Ј.

Фотографије погледајте:  ОВДЕ

**************************************************

ЧЕТВРТКОМ У РАВЕЛУ

(17.05.2018.)

*

МАЈСКИ ПОЕТСКО-МУЗИЧКИ СУСРЕТ

Први пролећно-летњи програм Клуба песника ОРФЕЈ – ЧЕТВРТКОМ У РАВЕЛУ одржан је 17.маја ове године.
Учествовали су песници Клуба: Миленко Јосић, Теа Вилфан, Вука Мутабџија, Адријана Марјанушић, Зорица Шворц и Наталија Јанић.

Као и увек, са лепим мелодијама и својим лепим вокалом Зорица Шворц је употпунила изречене стихове, који су овог пута били нешто озбиљнији, изгледа да је и на песнике утицало променљиво време које доноси и променљиво расположење, али је зато избор мелодија био такав да је поправио прилично озбиљну атмосферу.

Верујемо да ће следећи сусрет бити у бољем расположењу.

Модератор програма била је Наталија Јанић.

Н.Ј.

Фотографије погледајте:  ОВДЕ

**************************************************

ЧЕТВРТКОМ У РАВЕЛУ

(26.04.2018.)

*

СЕЋАЊЕ НА ПЕСНИКА СТЕВАНА СМУЂУ

… хоћу да границе знам …

Написао је песник пре но што се преселио у вечност и оставио нама да се замислимо, да ли је добро знати границе…

Клуб песника ОРФЕЈ одржао је у четвртак 26.априла о.г. свој први пролећно-летњи поетско-музички програм ЧЕТВРТКОМ У РАВЕЛУ, овај пут посвећен сећању на свог члана Стевана Смуђу који није дочекао излазак своје прве књиге поезије из штампе, већ се готово истог дана угасио његов земаљски живот.

Чланови Клуба ОРФЕЈ, чији је био члан, говорили су његову поезију, необичну, дубоку, неко рече – филозофску и тако уз поштовање и пијетет обелоданили његове мисли, осећања, жеље, надања …

Песме су говорили: Теа Вилфан, Миленко Јосић, Наталија Јанић, Зорица Шворц, Адријана Маријанушић, Аранка Киш и Дијана Ухерек Стевановић.

Модератор програма била је Адријана Маријанушић.

Н.Ј.

Фотографије погледајте:      ОВДЕ

Видео извештај погледајте: ОВДЕ

**************************************************

ОСМИ МУЗИЧКО-ПОЕТСКИ СУСРЕТ ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

21.03.2018. СУБОТИЦА

„УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“

У среду, 21.марта 2018. године у Градској библиотеци Суботица, одржан је осми сусрет песника поводом Светског дана поезије у организацији Клуба песника “Орфеј” под већ традиционалним називом УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ.

И ове, као и претходних седам година окупило се тридесетак песника који су говорили стихове на српском, хрватском, буњевачком, мађарском и немачком језику.

Пријатној атмосфери у читаоници Библиотеке посебно је допринело учешће и троје ученика основне школе, двоје из ОШ “Сечењи Иштван”, који су говорили поезију на мађарскем језику и једна ученица из ОШ “Иван Милутиновић”.

Љубитељи поезије и поштоваоци Клуба песника “Орфеј” нису штедели аплаузе за песнике и њихове стихове, а поготово не за учеснике музичког програма – ученике и професора Средње музичке школе, хор ФЕМИНА ВОКС и вокалног солисту и члана Орфеја – Зорицу Шворц.

Модератор програма била је Наталија Јанић.

Сниматељ – Слободан Петров

Сви поетски стихови песника који су били читани и

који су послати на е-маил погледајте: ОВДЕ

Фотографије погледајте:      ОВДЕ

Видео извештај погледајте: ОВДЕ

**************************************************

ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА КЛУБА ПЕСНИКА “ОРФЕЈ”

 

У понедељак, 26.фебруара одржана је редовна годишња скупштина Клуба песника “Орфеј” на којој је према предвиђеном дневном реду усвојено неколико битних докумената и верификовано именовање новог председника Емануела Шворца, заменика председника Тее Вилфан и једног новог члана Управног одбора – Адријане Марјанушић.

Након писмене оставке Иване Папеш Богосављев на функцију председника и Татјане Драгичевић Радичевић заменика председника, једногласно је на претходом састанку прихваћен предлог да се за председника Клуба именује Емануел Шворц, за његовог заменика Теа Вилфан и Адријана Марјанушић за новог члана Управног одбора, те је према Статуту на скупштини верификован њихов избор.

Скупштини је присуствовало 12 од 20 активних чланова Клуба, што је било довољно за пуноправно доношење одлука. Одсутни чланови су били радно или здравствено спречени да присуствују састанку, те су одлуке доносили: Емануел Шворц, Теа Вилфан, Адријана Марјанушић, Зорица Шворц, Слободан Петров, Елвира Петреканић, Вука Мутабџија, Миленко Јосић, Недељка Шарчевић, Саша Марјанушић, Ђорђе Сувајџић и Наталија Јанић.

Усвојен је Извештај о раду у 2017. години, Финансијски и благајнички извештај за 2017. Годину, затим – План активности Клуба у 2018. Години као и Финансијски план за 2018. Годину.

Донета је одлука о повећању чланарине са 80 на 100,00 динара месечно.

Верификована је листа тренутно неактивних чланова, односно, чланова који се не могу сматрати пуноправним јер нису измирили чланарину за претходну годину и нису долазили на састанке.

Сви наведени документи који су једногласно, али уз доста конструктивне дискусије – усвојени, се налазе у прилогу испод овог извештаја.

Н.Ј

Извештај клуба са скупштине можете погледати кликом на доле постављене пдф иконе.

———-ИЗВЕШТАЈ О     АКТИВНОСТИМ КЛУБА   ПЕСНИКА ОРФЕЈ У 2017. ГОДИНИ

——ПРЕДЛОГ ПЛАНА И  ПРОГРАМА РАДА КЛУБА  ПЕСНИКА ОРФЕЈ У 2018. ГОДИНИ

——-НОВОПРИМЉЕНИ    ЧЛАНОВИ у 2017.години

 

Фотографије са годишње скупштине погледајте: ОВДЕ

**************************************************

ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСЕДНИКА КЛУБА О ПЛАНУ РАДА ЗА 2018. ГОДИНУ И ВИЗИЈИ БУДУЋНОСТИ

На ванредном састанку клуба одржаног 05.02.2018. године, на којем је присуствовало десетак чланова, новоизабрани председник клуба Емануел Шворц изнео је Извештај /експозе/ о плану рада клуба у 2018. години и визију будућности клуба у наредном периоду.

Извештај се састојао од седам главних тачака:
 1. Неговање и практиковање поезије и песме.
 2. Дигитализација у начину међусобног комуницирања и медијског обраћања.
 3. Ангажовање чланова у областима, према умећу и могућностима.
 4. Планирање разних активности (наступа) и одазивање на позив истих.
 5. Подсећање на тумачење члана I и II правилника увези чланства.
 6. Предлог да се месечна чланарина заокружи на 100 дин.
 7. План и визија будућности клуба песника ОРФЕЈ.

У првој тачки је наглашено да поезија и песма треба да буде примарно заступљена како на наступима тако и на редовним састанцима.
У другој тачки ја дат нагласак на усавршавању електронског и дигиталног рада клуба како у погледу међусобне комуникације тако и у погледу медијског обраћања и маркетинга.
У трећој тачки је посебно истакнута важност активирања свих чланова, свако у оној области у којој се најбоље сналази у границама својих могућности.
Четврта тачка је само подсетила на већ иначе уобичајену праксу клуба да планира разне активности /наступе/ и да се одазове на позив истих. 
У петој тачки је детаљније објашњено тумачење правилника у вези чланства, из које се може јасно видети да престанак чланства у клубу може бити само на два начина,први је личном писменом изјавом а други када сам клуб некога искључи због нарушавања угледа клуба и његових чланова. Постоје два назива, први је ЧЛАН који се постаје попуњавањем приступнице а други је ПУНОПРАВАН или АКТИВАН ЧЛАН који редовно плаћа чланарину и по својој могућности посећује састанке и учествује у раду клуба.
Шеста тачка, да се чланарина повиси на сто динара месечно је једногласно прихваћена. У образложењу је наглашено да је ова иницијатива већ била уназад барем три године али узевши у обзир опште лоше лично материјално стање се одлагала. Почетак важења нове висине чланарине је од јануара 2018. године.
У седмој тачки председник је навео између осталих и неколико новина које би у наредном периоду /нешто ове а нешто у наредним годинама/ могле да се реализују као што је конкурисање за средства из буџета за неке конкретне пројекте (издавање кварталног часописа, нове заједничке збирке, за техничку опрему клуба, одржавање неког облика фестивала, такмичења …). Планирање и припрема за издавање новог филма, спота или аудио ЦД-а. Озбиљније ангажовање на оспособљавању чланова за рад на рачунару са посебним нагласком на самосталном креирању своје странице на сајту. Издавање нове чланске карте.
После сат и по излагања и заједничке расправе састанак се завршио пригодном закуском и здравицом за наставак успешног заједничког рада и унапређења клуба.

**************************************************

КЛУБ ПЕСНИКА “ОРФЕЈ” ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА

На састанку одржаном у понедељак, 29.јануара о.г. којем је присуствовала половина активних чланова Клуба песника “Орфеј”, за председника Клуба именован је Емануел Шворц, администратор сајта, технички уредник и уредник Фејсбук странице Клуба Орфеј, након што је Ивана Папеш Богосављев после непуних годину дана од избора за председника, поднела неопозиву оставку због радних и породичних обавеза.

Неопозиву оставку на чланство у Управном одбору поднела је и Татјана Драгичевић Радичевић због својих радних обавеза које не може ускладити са активностима Клуба, те је уместо ње, за новог члана УО именована Адријана Марјанушић.

Верификација именованих извршиће се на Скупштини “Орфеја” након завршног рачуна крајем фебруара месеца.

Ванредни састанак Клуба одржаће се 05.фебруара о.г. са почетком у 18 часова на Отвореном универзитету, када ће председник Емануел Шворц изнети предлог плана активности као и финансијски план за 2018. годину.

Н.Ј.

клик на слику

*************************************************

Pages: 1 2