бивше – 2018

ДОГАЂАЈИ  У  2018. години

(види 2017. годину)

(види 2016. годину) (види 2015. годину)

(види 2014. годину) (види 2013. годину)

**************************************************

КЛУБ ПЕСНИКА “ОРФЕЈ” ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА

На састанку одржаном у понедељак, 29.јануара о.г. којем је присуствовала половина активних чланова Клуба песника “Орфеј”, за председника Клуба именован је Емануел Шворц, администратор сајта, технички уредник и уредник Фејсбук странице Клуба Орфеј, након што је Ивана Папеш Богосављев после непуних годину дана од избора за председника, поднела неопозиву оставку због радних и породичних обавеза.

Неопозиву оставку на чланство у Управном одбору поднела је и Татјана Драгичевић Радичевић због својих радних обавеза које не може ускладити са активностима Клуба, те је уместо ње, за новог члана УО именована Адријана Марјанушић.

Верификација именованих извршиће се на Скупштини “Орфеја” након завршног рачуна крајем фебруара месеца.

Ванредни састанак Клуба одржаће се 05.фебруара о.г. са почетком у 18 часова на Отвореном универзитету, када ће председник Емануел Шворц изнети предлог плана активности као и финансијски план за 2018. годину.

Н.Ј.

клик на слику

**************************************************

ИЗВЕШТАЈ ПРЕДСЕДНИКА КЛУБА О ПЛАНУ РАДА ЗА 2018. ГОДИНУ И ВИЗИЈИ БУДУЋНОСТИ

На ванредном састанку клуба одржаног 05.02.2018. године, на којем је присуствовало десетак чланова, новоизабрани председник клуба Емануел Шворц изнео је Извештај /експозе/ о плану рада клуба у 2018. години и визију будућности клуба у наредном периоду.

Извештај се састојао од седам главних тачака:
 1. Неговање и практиковање поезије и песме.
 2. Дигитализација у начину међусобног комуницирања и медијског обраћања.
 3. Ангажовање чланова у областима, према умећу и могућностима.
 4. Планирање разних активности (наступа) и одазивање на позив истих.
 5. Подсећање на тумачење члана I и II правилника увези чланства.
 6. Предлог да се месечна чланарина заокружи на 100 дин.
 7. План и визија будућности клуба песника ОРФЕЈ.

У првој тачки је наглашено да поезија и песма треба да буде примарно заступљена како на наступима тако и на редовним састанцима.
У другој тачки ја дат нагласак на усавршавању електронског и дигиталног рада клуба како у погледу међусобне комуникације тако и у погледу медијског обраћања и маркетинга.
У трећој тачки је посебно истакнута важност активирања свих чланова, свако у оној области у којој се најбоље сналази у границама својих могућности.
Четврта тачка је само подсетила на већ иначе уобичајену праксу клуба да планира разне активности /наступе/ и да се одазове на позив истих. 
У петој тачки је детаљније објашњено тумачење правилника у вези чланства, из које се може јасно видети да престанак чланства у клубу може бити само на два начина,први је личном писменом изјавом а други када сам клуб некога искључи због нарушавања угледа клуба и његових чланова. Постоје два назива, први је ЧЛАН који се постаје попуњавањем приступнице а други је ПУНОПРАВАН или АКТИВАН ЧЛАН који редовно плаћа чланарину и по својој могућности посећује састанке и учествује у раду клуба.
Шеста тачка, да се чланарина повиси на сто динара месечно је једногласно прихваћена. У образложењу је наглашено да је ова иницијатива већ била уназад барем три године али узевши у обзир опште лоше лично материјално стање се одлагала. Почетак важења нове висине чланарине је од јануара 2018. године.
У седмој тачки председник је навео између осталих и неколико новина које би у наредном периоду /нешто ове а нешто у наредним годинама/ могле да се реализују као што је конкурисање за средства из буџета за неке конкретне пројекте (издавање кварталног часописа, нове заједничке збирке, за техничку опрему клуба, одржавање неког облика фестивала, такмичења …). Планирање и припрема за издавање новог филма, спота или аудио ЦД-а. Озбиљније ангажовање на оспособљавању чланова за рад на рачунару са посебним нагласком на самосталном креирању своје странице на сајту. Издавање нове чланске карте.
После сат и по излагања и заједничке расправе састанак се завршио пригодном закуском и здравицом за наставак успешног заједничког рада и унапређења клуба.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)