будуће

ПОЗИВНИЦА

на пети поетско-музички сусрет песника

поводом Светског дана поезије

УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ

МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ ПЕТОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ

СУСРЕТА ПЕСНИКА 2015 – 

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

 

 За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21.март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима он се слави још од 1505. године. 

 Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на  интернационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.

Све што треба да се уради јесте следеће:

 1. Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини који пишу на свом матерњем – немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику и без обзира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је пријавити свог представника или више њих на доле назначени е-маил, са основним подацима: презиме име, година рођења, адреса становања, број телефона или е-маил адреса.

 2. Било би пожељно, да се донесе превод песме коју би песник говорио/или да га пошаље е-маилом приликом пријављивања/. Пријавити се може и на дан самог одржавања сусрета, с тим да се са собом понесу два примерка песама које ће се говорити.

 Сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори две песме по избору,  односно, може то бити једна ауторска песма и једна од омиљеног песника, обе ауторске или обе од омиљеног песника. Једна песма не би требала да траје више од 2 минута. Ако је песма знатно дужа, што је могуће, говориће се само једна.Ако буде велики број пријављених, у том случају говориће се једна песма према избору.

 3. Приликом доласка у салу биоскопа ЛИФКА /најкасније 15 минута пре почетка програма/ јавља се задуженом лицу, предаје копије песама које ће говорити /за будући билтен/ и добија број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија и свој број, односно редослед наступања.

 Све додатне информације можете добити на овај е-маил   

         aдреси : n.janic024@gmail.com

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26