будуће

9. страна

ЧЕТВРТИ ПОЕТСКО-МУЗИЧКИ СУСРЕТ ПЕСНИКА 

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

 

 

.

                           

  ОРФЕЈ – Клуб песникаСуботица  www.orfejsu.com

 

 

Клуб песника ОРФЕЈ Суботица, организује IV  Поетско-музички сусрет поводом Светског дана поезије под називом УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ, који ће се одржати у четвртак, 20. марта 2014. године у читаоници Градске библиотеке са почетком у 19 часова.

 У програму ће учествовати суботички песници, гости из Новог Сада, Београдаи Сомбора,  ученици Музичке школе, и чланови Клуба ОРФЕЈ  Теодора Зорић, клавир, Зорица Шворц, вокал, Ђорђе Сувајџић, вокал и кантаутор Даниел Тиквицки.

 

ПОЗИВАМО СТВАРАОЦЕ И ЉУБИТЕЉЕ ПОЕЗИЈЕ, ДА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИМО ОВАЈ ДАН – ПРАЗНИК, КАДА СЕ ПОКЛАЊА ПЕСМА

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 A szabadkai „ORFEUSZ” költők klubja költészeti-zenei estet szervez VERSBESZEDETT GONDOLATOK  címmel a Költészeti világnapja alkalmából 2014 március 20-an 19 órai kezdettel a Városi Könyvtár olvasótermében.

 A műsor résztvevői szabadkai, újvideki, belgrádi és zombori  költők. Az est zenés műsorának keretében fellépnek a szabadkai Zeneiskola tanulójai  és az „ORFEUSZ” költök klubjának tagjai – Teodora Zorić, zongora, Zorica Švorc, szoló énekes, és Daniel Tikvicki, szerző és szoló énekes.

 

LEGYEN A VENDEGÜNK A KŐLTÉSZET VILÁGNAPJÁN, A KÖLTÉSZET ÜNNEPÉN, AMIKOR VERSET ÉS VERSSEL AJÁNDÉKOZUNK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klub pjesnika „ORFEJ” Subotica, organizira IV Poetsko-glazbeni susret u povodu Svjetskog dana poezije pod nazivom UOBLIČI MISAO U STIH, koji će se održati u četvrtak, 20. ožujka 2014. godine u čitaonici Gradske biblioteke sa početkom u 19h.

 U programu će sudjelovati subotički pjesnici, gosti iz Novog Sada, Beograda i Sombora, učenici Muzičke škole   i članovi Кluba „ORFEJ“ – Teodora Zorić, klavir, Zorica Švorc, vokal, Đorđe Suvajdžić, vokal i kantautor Daniel Tikvicki.

 

POZIVAMO STVARAOCE I LJUBITELJE POEZIJE, DA ZAJEDNO OBILJEŽIMO OVAJ DAN – PRAZNIK, KADA SE DARUJE PJESMA!

 

*

 МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ 

ЧЕТВРТОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ СУСРЕТА ПЕСНИКА

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

 

 За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21.март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима он се слави још од 1505. године. 

 

Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на  интернационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.

Све што треба да се уради јесте следеће:

 

  Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини  који пишу на свом матерњем – немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику и без обзира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је пријавити свог представника или више њих на овај Е-маил, са основним подацима: презиме име, година рођења, адреса становања, број телефона или Е-маил адреса.

 

   Било би пожељно, да се донесе превод песме коју би песник говорио/или да га пошаље Е-маилом приликом пријављивања/. Пријавити се може и на дан самог одржавања сусрета, с тим да се са собом понесу два примерка песама које ће се говорити.

 

Сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори две песме по избору,  односно, може то бити једна ауторска песма и једна од омиљеног песника, обе ауторске или обе од омиљеног песника. Једна песма не би требала да траје више од 2 минута. Ако је песма знатно дужа, што је могуће, говориће се само једна.

Ако буде велики број пријављених, у том случају говориће се једна песма према избору.

 

   Приликом доласка у Библиотеку /најкасније 15 минута пре почетка програма/јавља се задуженом лицу, предаје копије песама које ће говорити /за будући билтен/ и добија број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија и свој број, односно редослед наступања.

 

           Све додатне информације можете добити на овој Е-маил адреси.

                                                 n.janic024@gmail.com

О  С  Т  В  А  Р  Е  Н  О !

Погледај у : Бившим активностима под тачком 3.

Клик на следећу страну: ОВДЕ

>

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26