Будуће – 2016

2.  страна

„УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“

ШЕСТИ СУСРЕТ ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

Клуб песника „Орфеј“ организује VI поетско-музички сусрет песника поводом Светског дана поезије под традиционалним називом „УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“ који ће се одржати у понедељак, 21. марта 2016. године у сали 213 Отвореног универзитета у Суботици, са почетком у 18 часова.

Позивамо ствараоце поезије на свим језицима наше мултинационалне средине да заједно обележимо овај дан – празник када се поклања песма!

***

МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ ШЕСТОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ СУСРЕТА ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

који ће се одржати 21.марта 2016. год. у сали 213 Отвореног универзитета

 

За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21.март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима он се слави још од 1505. године.

Клуб песника „Орфеј” је 2011. године иницирао и организовао први пут обележавање Светског дана поезије у Суботици поетско-музичким програмом, а у исто време донео и одлуку да овакви сусрети постану традиционални, као још један допринос културном миљеу нашег града.

 Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на  мултинационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.

Све што треба да се уради јесте следеће:

  • Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини који пишу на свом матерњем, немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику и без обзира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је пријавити свог представника или више њих на овај е-маил, са основним подацима: презиме име, година рођења, адреса становања, број телефона или е-маил адреса.
  • Било би пожељно, да се донесе превод песме коју би песник говорио/или да га пошаље е-маилом приликом пријављивања/. Пријавити се може и на дан самог одржавања сусрета, с тим да се са собом понесу два примерка песама које ће говорити.

 Сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори две песме по избору,  односно, може то бити једна ауторска песма и једна од омиљеног песника, или обе ауторске. Једна песма не би требала да траје више од 2 минута. Ако је песма знатно дужа, што је могуће, говориће се само једна.

  • Приликом доласка у салу 213 Отвореног универзитета /најкасније 15 минута пре почетка програма/ јавља се задуженом лицу, предаје копије песама које ће говорити /за будући билтен/ и добија број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија и свој број, односно редослед наступања. Сусрет почиње у 18 часова.

         Све додатне информације можете добити на е-маил адреси.

n.janic024@gmail.com

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10