Будуће – 2017

2.  страна

„УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“

СЕДМИ СУСРЕТ ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

Клуб песника „Орфеј“ организује VII поетско-музички сусрет песника поводом Светског дана поезије под традиционалним називом „УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“ који ће се одржати у уторак, 14. марта 2017. године у Градској библиотеци Суботица, са почетком у 19 часова.

Позивамо ствараоце поезије на свим језицима наше мултинационалне средине да заједно обележимо овај дан – празник када се поклања песма!

***

МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ ШЕСТОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ СУСРЕТА ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21. март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима, он се слави још од 1505. године.

Клуб песника „Орфеј” је 2011. године иницирао и организовао први пут обележавање дана поезије у Суботици поетско-музичким програмом, а у исто време донео и одлуку да овакви сусрети постану традиционални, као још један допринос културном миљеу нашег града, који је пре више од 20 година проглашен градом песника.

Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на мултинационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.
Све што треба да се уради јесте следеће:

– Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини који пишу на свом матерњем, немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику без озира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је да пријаве свог представника или више њих на е-маил /у дну обавештења/, са основним подацима – име и презиме, година рођења, адреса становања, број телефона или е-маил адреса.

– Било би пожељно да се донесе превод песме коју би песник говорио /или да га пошаље Е-маилом приликом пријављивања/. Пријавити се може и на дан самог одржавања сусрета, с тим да се са собом понесу два примерка песама које ће се говорити.

– Подразумева се, наравно, да се овај текст односи на све песнике који пишу на језицима наше средине – српском, хрватском, мађарском и буњевачком икавицом.

Сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори две песме по избору, односно, може то бити једна ауторска песма и једна од омиљеног песника, или обе ауторске. Једна песма не би требало да траје више од 2 минута. Ако је песма знатно дуже, што је могуће, говориће се само једна.

Приликом доласка у Библиотеку /најкасније 15 минута пре почетка програма/ пријављује се задуженом лицу, предаје копије песама које ће говорити /за будући билтен/ и добија број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија број, односно редослед наступања.
Све додатне информације могу се добити на овој е-маил адреси:n.janic024@gmail.com

Pages: 1 2 3 4 5 6