Будуће – 2019

3. страна

„УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“
ДЕВЕТИ СУСРЕТ ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

*
Клуб песника „Орфеј“ организује IX поетско-музички сусрет песника поводом Светског дана поезије под традиционалним називом „УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“ који ће се одржати у четвртак, 21. марта 2019. године у читаоници Градске библиотеке у Суботици, са почетком у 19 часова.
Позивамо ствараоце поезије на свим језицима наше мултинационалне средине да заједно обележимо овај дан – празник када се поклања песма!

***

МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ ДЕВЕТОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ СУСРЕТА ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

који ће се одржати 21.марта 2019. год. у читаоници Градске библиотеке

За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21.март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима он се слави још од 1505. године.

Клуб песника „Орфеј” је 2011. године иницирао и организовао први пут обележавање Светског дана поезије у Суботици поетско-музичким програмом, а у исто време донео и одлуку да овакви сусрети постану традиционални, као још један допринос културном миљеу нашег града.
Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на мултинационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.

Све што треба да се уради јесте следеће:
Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини који пишу на свом матерњем: немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику и без обзира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је пријавити свог представника или више њих на овај е-маил,/ klubpesnikaorfej@gmail.com / са основним подацима: презиме име, година рођења, адреса становања, број телефона или е-маил адреса.

Било би пожељно, да се пошаљу песме и превод песме коју би песник говорио на е-маил приликом пријављивања да би се исте могле објавити на сајту клуба песника ОРФЕЈ Суботица.

За разлику од прошле године, због веома ограниченог времена које смо добили број пријављених је ограничен на 25 и то тако да сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори поезију највише два минута, песме могу бити по личном избору – ауторска, од омиљеног песника или комбиновано. Зато молимо све који желе да говоре стихове нека се пријаве што пре. Све пријаве и песме које стигну после 25. редног броја неће моћи да говоре али на сајту клуба ће бити објављени.

Приликом доласка у читаоницу Градске библиотеке /најкасније 15 минута пре почетка програма/ сви који су се већ предходно пријавили јављају се задуженом лицу, и добијају број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија и свој број, односно редослед наступања. Сусрет почиње у 19 часова. Све песме које ће бити послате е-маилом биће објављене на сајту клуба песника ОРФЕЈ из Суботице: www.orfejsu.com

Све додатне информације можете добити на е-маил адреси:
klubpesnikaorfej@gmail.com
или на телефон: 063-545-723

Pages: 1 2 3 4