ЈАСМИН АДЕМОВИЋ – Биографија

 

БИОГРАФИЈА

***

ЈАСМИН Р. АДЕМОВИЋ рођен је 04.08.1992. у Суботици од оца Рамита, дипломираног економисте и инспектора МУП-а у пензији и мајке Дијане, медицинске сестре. Основну школу као и средњу економску завршава у Суботици где стиче и звање струковног економисте из области менаџмента на Џон Незбит универзитету. Живи и ради као царински референт, такође у Суботици. У срећној је вези са девојком Невеном, а има и брата Едина. Књижевношћу му се бави и отац.
Поезија га је заинтересовала још у дечачким, ђачким данима. Нешто озбиљније се бави писањем поезије од пре неколико година када је и почео да се појављује, првенствено као песник иако пише и кратке приче, есеје и др.
Песме су му објављиване у неколико зборника међу којима “Грумен земље 2018“, “Била је једна јесења ноћ 2018“, ”Божанствена жено 2019“,а у припреми су још неколико зборника у којима ће се наћи његове песме. Поред заједничких зборника, песме су му објављене и у Суботичким новинама, разним wеб порталима и сајтовима, казиване на радио станицама.
Негује и залаже се за традиционалне, породичне вредности на којима инсистира. Књижевност види као бег од окрутне реалности. Поред позије и књижевности уопште воли све остале уметности, спорт, животиње…

 

*

ПЕСМЕ – садржај :

 

1. Кућа Адемовића

2. Мати 

3. Еп о суноврату 

4. Моћ јесење вечери

5. Невени

6. Праскозорје

7. Срљам

8. Тата

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>