ТАТЈАНА ДРАГИЧЕВИЋ РАДИЧЕВИЋ – Биографија

 

БИОГРАФИЈА

*

portret-za sajttРођена је 4. октобра 1969. Живи на Палићу, где је завршила основну школу. У Суботици је завршила Гимназију, а дипломирала је на Факултету организационих наука у Београду. Своје школовање је наставила и 2005. године стекла звање доктора економских наука. Запослена је као професор на Факултету за међународну економију у Београду.
Пише и ствара још од раних школских дана. Прве стихове и прозне текстове објављивала је у школском часопису „Пионир“. У периоду младалачког стваралаштва освојила је бројне награде.
Љубав према писању, а посебно стиховима, никад није јењавала, чак и онда када је била помало заклоњена од јавности због посвећености науци и професури.
Бави се писањем љубавне, елегичне и мисаоне поезије, есеја, краткиx прозних дела, као и кратких форми мисли о љубави, пролазности, животу, духовности, пријатељству итд. Опус песама у припреми за издавање зове се „Одраз душе у огледалу“ и представља победу у вечитој борби између књижевности, лелујавог стиха и стварности живота.
У свом опусу тренутно има преко 70 песама, око 40 кратких мисли, више есеја и прозних текстова.

*

ПЕСМЕ – садржај:

  1.   Волим

  2.   На перону чекања

  3.   Жеља

  4.   Пут 

  5.   Есеј о човеку 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>