О НАМА

      

      Клуб је непрофитно, нестраначко, мултинационално удружење грађана које негује културу и  писану реч народа и народности који живе у нашој средини. Учествује у бројним сегментима културних догађања у Суботици и другим градовима Србије и региона, организује песничка окупљања у основним школама, пригодне поетско-музичке програме у геронтолошким клубовима, геронтолошком центру, промоције песничких књига, програме отварања сликарских изложби. Марта месеца 2011. године успешно је први пут, а 2012. други пут организовао у Градској библиотеци песничко окупљање поводом обележавања Светског дана поезије – 21.март – што ће у будуће постати традиционални сусрети песника  свих националности који живе у Суботици.

Чланови Клуба активно учествују на песничким конкурсима и фестивалима, где постижу значајне успехе, а њихови радове у бројним заједничким зборницима и антологијама у Србији и шире. Осим писањем, наши чланови баве се сликарством, сламарством, фотографијом и другим облицима уметности.

 

 Клуб је регистрован за издавачку делатност, па је сходно томе објављено   до сада шездесетак песничких збирки наших чланова, десетак приповедачких књига и три романа. Објављене су три заједничке збирке са песмама чланова Орфеја и то: прва, 

под називом СТАЗЕ, затим НА ПУТУ ДО ЗВЕЗДА и трећа – ОРФЕЈ СВОМЕ ГРАДУ.  Две последње књиге су илустроване ликовним радовима чланова Клуба, што им даје посебну вредност. Након неколико година паузе, 2014. године појавила се и четврта збирка под називом – КОРАК ДАЉЕ.

 ************************************************************

Bilten „LIRA“ (zadnja i prednja strana)

 Урађено је двадесетак билтена под називом ЛИРА“. Билтени су тематски, пратећи писани документи дешавања током године у организацији клуба „Орфеј“, а традиционалном приредбом под називом – ОРФЕЈ СВОМЕ ГРАДУ, која се одржава крајем сваке календарске године поводом обележавања годишњице оснивања Клуба, заокружујемо представљање нашег годишњег стваралаштва, љубитељима поезије и поштоваоцима Клуба песника Орфеј.

    

                        ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА

                        КЛУБА ПЕСНИКА ОРФЕЈ „СУБОТИЦА“

1.   ИВАНА ПАПЕШ БОГОСАВЉЕВ,                председник 

2.   ТАТЈАНА ДРАГИЧЕВИЋ РАДИЧЕВИЋ, заменик председника 

3.   СНЕЖАНА ЖАНА НЕОРЧИЋ ,                   секретар

4.    ТЕА ВИЛФАН ,                                                 члан

 5.   НЕДЕЉКА ШАРЧЕВИЋ,                              члан

 

                          ОСТАЛИ ЧЛАНОВИ  ПРЕДСТАВЉАЈУ

                                СКУПШТИНУ КП “ОРФЕЈ”!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
О НАМА, 4.8 out of 5 based on 5 ratings