О НАМА

      

      Клуб је непрофитно, нестраначко, мултинационално удружење грађана које негује културу и  писану реч народа и народности који живе у нашој средини. Учествује у бројним сегментима културних догађања у Суботици и другим градовима Србије и региона, организује песничка окупљања у основним школама, пригодне поетско-музичке програме у геронтолошким клубовима, геронтолошком центру, промоције песничких књига, програме отварања сликарских изложби. Марта месеца 2011. године успешно је први пут, а 2012. други пут организовао у Градској библиотеци песничко окупљање поводом обележавања Светског дана поезије – 21.март – што ће у будуће постати традиционални сусрети песника  свих националности који живе у Суботици.

Чланови Клуба активно учествују на песничким конкурсима и фестивалима, где постижу значајне успехе, а њихови радове у бројним заједничким зборницима и антологијама у Србији и шире. Осим писањем, наши чланови баве се сликарством, сламарством, фотографијом и другим облицима уметности.

 

 Клуб је регистрован за издавачку делатност, па је сходно томе објављено   до сада шездесетак песничких збирки наших чланова, десетак приповедачких књига и три романа. Објављене су три заједничке збирке са песмама чланова Орфеја и то: прва, 

под називом СТАЗЕ, затим НА ПУТУ ДО ЗВЕЗДА и трећа – ОРФЕЈ СВОМЕ ГРАДУ.  Две последње књиге су илустроване ликовним радовима чланова Клуба, што им даје посебну вредност. Након неколико година паузе, 2014. године појавила се и четврта збирка под називом – КОРАК ДАЉЕ.

 ************************************************************

Bilten „LIRA“ (zadnja i prednja strana)

 Урађено је двадесетак билтена под називом ЛИРА“. Билтени су тематски, пратећи писани документи дешавања током године у организацији клуба „Орфеј“, а традиционалном приредбом под називом – ОРФЕЈ СВОМЕ ГРАДУ, која се одржава крајем сваке календарске године поводом обележавања годишњице оснивања Клуба, заокружујемо представљање нашег годишњег стваралаштва, љубитељима поезије и поштоваоцима Клуба песника Орфеј.

    

                        ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА

                        КЛУБА ПЕСНИКА ОРФЕЈ „СУБОТИЦА“

1.   НАТАЛИЈА ЈАНИЋ                                       председник 
2.   ТЕА ВИЛФАН                                                 заменик председника 
3.   АДРИЈАНА МАРИЈАНУШИЋ                   секретар                                
4.   НЕДЕЉКА ШАРЧЕВИЋ,                               благајник
5.   СЛОБОДАН ПЕТРОВ                          члан

 

                          ОСТАЛИ ЧЛАНОВИ  ПРЕДСТАВЉАЈУ

                                СКУПШТИНУ КП “ОРФЕЈ”!