Будуће – 2018

3. страна

„УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“
ОСМИ СУСРЕТ ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

Клуб песника „Орфеј“ организује VIII поетско-музички сусрет песника поводом Светског дана поезије под традиционалним називом „УОБЛИЧИ МИСАО У СТИХ“ који ће се одржати у среду, 21. марта 2018. године у читаоници Градске библиотеке у Суботици, са почетком у 18 часова.
Позивамо ствараоце поезије на свим језицима наше мултинационалне средине да заједно обележимо овај дан – празник када се поклања песма!

***

МАЛИ ВОДИЧ КРОЗ ПРОГРАМ ОСМОГ ПОЕТСКО-МУЗИЧКОГ СУСРЕТА ПЕСНИКА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

који ће се одржати 21.марта 2018. год. у читаоници Градске библиотеке

За Светски дан поезије УНЕСКО је 1999. године прогласио 21.март, први дан пролећа, а иначе по неким подацима он се слави још од 1505. године.

Клуб песника „Орфеј” је 2011. године иницирао и организовао први пут обележавање Светског дана поезије у Суботици поетско-музичким програмом, а у исто време донео и одлуку да овакви сусрети постану традиционални, као још један допринос културном миљеу нашег града.
Пошто је генерална порука и препорука УНЕСКА да ови програми буду на мултинационалном нивоу, ми сходно томе позивамо све националне мањине и групе које живе у Суботици да нам се прикључе у овој манифестацији.

Све што треба да се уради јесте следеће:

Ако национални савези и групе имају песнике у својој средини који пишу на свом матерњем: немачком, русинском, ромском, македонском, словеначком или другом језику и без обзира на године старости /што значи да могу учествовати и деца школског узраста/, потребно је пријавити свог представника или више њих на овај е-маил,/ n.janic024@gmail.com / са основним подацима: презиме име, година рођења, адреса становања, број телефона или е-маил адреса.
Било би пожељно, да се пошаљу песме и превод песме коју би песник говорио на е-маил приликом пријављивања да би се исте могле објавити на сајту клуба песника ОРФЕЈ Суботица.
Сваки учесник /стваралац или љубитељ поезије/ има право да говори поезију највише три минута, песме могу бити по личном избору – ауторска, од омиљеног песника или комбиновано.
Приликом доласка у читаоницу Градске библиотеке /најкасније 15 минута пре почетка програма/ сви који су се већ предходно пријавили јављају се задуженом лицу, и добијају број под којим ће наступити, што значи – како ко пристиже и пријављује се, тако добија и свој број, односно редослед наступања. Сусрет почиње у 18 часова. Све песме које ће бити послате е-маилом биће објављене на сајту клуба песника ОРФЕЈ из Суботице: www.orfejsu.com

Све додатне информације можете добити на е-маил адреси:
n.janic024@gmail.com  ili  klubpesnikaorfej@gmail.com

Pages: 1 2 3 4 5 6 7